Dyslexie

Vermoeden van ernstige dyslexie?

Heeft jouw kind moeite met lezen en/of spellen? Merk je dat hij/zij minder vlot leest dan zijn/haar klasgenoten? Niet ieder kind leert in hetzelfde tempo en kan met evenveel gemak lezen en schrijven. Heb je op school van de leerkracht gehoord dat je kind na langdurige, intensieve oefening en begeleiding onvoldoende vooruit gaat met lezen en spellen, dan kan er sprake zijn van dyslexie. Om zeker te weten of jouw kind in aanmerking komt voor het vergoede traject diagnose en behandeling van dyslexie, voeren onze behandelaren een onderzoek uit. Na de diagnosefase volgt eventueel het behandeltraject op de basisschool.

In dat traject gaat de behandelaar met jouw kind aan de slag om zich zekerder te voelen over lezen en spellen. Samen werken zij aan lees- en spellingvaardigheden en aan de motivatie, om zo het zelfvertrouwen te herstellen. Er is tevens een actieve rol voor jou als ouder(s) en voor de school. Op een positieve en creatieve wijze zoeken we naar de beste manier waarop jouw kind leert. Zo zetten we samen stappen, waardoor hij/zij en de omgeving beter kunnen omgaan met dyslexie

Aanmelden

Je hebt als ouder/verzorger ervoor gekozen om je kind aan te melden bij Via Socium Dyslexie.

De aanmeldprocedure voor de regio’s is verschillend. Kies voor de button Aanmeldformulier van dat deel van Drenthe waarin je woonachtig bent. Je komt dan automatisch bij de juiste procedure. Wil je meer weten over de werkwijze in één van de regio’s kies dan voor de button Werkwijze.  

Aanmeldregio's

Noord- en Midden-Drenthe

Gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo

Gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden.

Rest van nederland

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Meer informatie