Via Socium

Via Socium met hart voor zorg en onderwijs

Profiel

Via Socium Zorg en Onderwijs is een innovatieve organisatie, die staat voor kwaliteit in de uitvoering van zorg aan kind, jeugd en volwassene die vastloopt. Tevens vormen wij de flexibele schil van andere (zorg)organisaties met inzet van onze professionals. 

De oprichters hebben het hart op de juiste plek als het gaat om het bieden van de best passende ondersteuning en hulp. Zij hebben daar ruime ervaring mee en zoeken steeds naar vernieuwing, passend bij de vraagstukken, die de dynamische omgeving van zorg en onderwijs met zich meebrengt.

Aandacht bij Via Socium
Les geven aan groepje

Waarom?

Via Socium wil de weg zijn, waarlangs professionals en uitvoeringsorganisaties dichtbij kinderen, jeugd, ouders en scholen de best passende zorg verlenen. Via Socium ontleent haar bestaansrecht aan haar affiniteit, kennis en expertise op het gebied van zorg en onderwijs en de innovatieve wijze om oplossingen te bieden aan professionals en organisaties, die passen in het huidige tijdsbeeld. Wij werken aan vernieuwende aanpakken, die ook echt praktisch uitvoerbaar zijn: resultaatgericht met aandacht voor structuur, richting en perspectief.

Hoe?

Via Socium is een organisatie die zich richt op de uitvoering van dienstverlening in zorg en onderwijs. Wij leveren en organiseren de beste passende zorg. Dit doen wij met jonge, aanstormende en talentvolle professionals met hart voor zorg en onderwijs en met meer ervaren professionals.

  • Het doel is om opdrachten uit te voeren voor organisaties die actief zijn in de markt van zorg en onderwijs. En om met de beschikbare kwaliteit van de professionals passende diensten te leveren waar behoefte aan is in het uitvoeringsveld van zorg en onderwijs.
  • Via Socium geeft met haar professionals op een eigentijdse en kwalitatief hoogwaardige manier vorm en inhoud aan opdrachten op het gebied van dyslexiezorg, POH Jeugd GGZ en POH GGZ. In bepaalde regio’s, waar zij niet samenwerkt met een partner zet zij de dienstverlening zelfstandig in de markt. Bijvoorbeeld Noord- en Midden-Drenthe.

Toegevoegde waarde
Door de combinatie van te leveren diensten aan opdrachtgevers kunnen we een optimale inzet van de professionals bewerkstelligen en kunnen we hen de kans bieden om zich breder te ontwikkelen. Daarbij staat voorop dat de aangegane verplichtingen met de opdrachtgevers worden nagekomen (leveringsgarantie). Voor opdrachtgevers is het tevens interessant dat breed georiënteerde professionals de door hen gevraagde diensten uitvoeren. Dat biedt meerwaarde in de kwaliteit van diensten die Via Socium levert.

Wat?

Via Socium voert zelf zorgtrajecten uit in samenwerking met opdrachtgevers en detacheert orthopedagogen, psychologen en logopedisten bij opdrachtgevers, vaak dyslexiespecialisten.

Daarnaast kunnen de professionals ingezet worden als POH GGZ-Jeugd, POH GGZ bij een huisarts.

In bepaalde regio’s voert zij zorg uit op persoonlijke titel, denk aan Noord- en Midden-Drenthe.

Via Socium werkt samen met relevante partners aan vernieuwende aanpakken op het snijvlak van onderwijs en jeugd. Het gaat om de toepassing van digitale producten en diensten. 

Kernwaarden

Onze opgebouwde expertise maakt, dat we als geen ander weten hoe belangrijk het is om helder te zijn over de waarden van waaruit we werken. Die waarden geven ons richting en houvast. Voor onze opdrachtgevers vormen ze een wezenlijk onderdeel van de kwaliteit waar zij voor gaan.

Wij leveren kwaliteit


Juist door een open en transparante communicatie met onze opdrachtgevers en kandidaten horen wij de vraag achter de vraag en sluiten aan bij wat er in de kern nodig is. Wij staan voor kwaliteit naar inhoud en resultaat. Wij zijn helder en realistisch over de leveringstijden, snel waar het kan en ruimte vragend of biedend waar nodig om de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

Wij zijn betrouwbaar


Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn oprecht, eerlijk en tegelijkertijd nieuwsgierig naar hoe het anders en beter kan. Wij doen wat we beloven. We werken samen met betrouwbare en solide organisaties.

Wij zijn persoonlijk en collegiaal


Wij zijn nieuwsgierig naar de wensen en behoeften van de kandidaten en de opdrachtgevers waar we mee werken. Wij delen kennis met hen en juist ook met elkaar. Wij inspireren alle betrokkenen in het proces. En inspireren elkaar door kennis te delen, opleidingen te volgen en plezier te hebben in ons werk. Samen werken we aan de volgende stap.

Wij hebben ervaring

Wij hebben langdurige ervaring opgebouwd in de wereld van onderwijs, zorg, overheden en bedrijfsvoering. Die ervaring helpt om de juiste weg samen te bewandelen. Wij hebben passie voor mensen en de ontwikkeling van hun talenten. Wij halen het beste in de ander naar boven.

Certificering

Sinds augustus 2022 beschikt Via Socium over het Keurmerk OnderwijsOntwikkeling. De audit voor het verkrijgen van dit keurmerk is uitgevoerd door EIKcertificering.

Kwaliteit en professionaliteit op het gebied van dyslexiezorg verdient een keurmerk. Leden van Onderwijsontwikkeling Nederland voldoen aan strenge kwaliteitseisen, waarbij zij zich extern onder andere laten toetsen op ‘evidence based’ werken.

Het keurmerk Onderwijsontwikkeling sluit goed aan bij de ontwikkelingsgerichte bedrijfsvoering van kennisintensieve dienstverlenende organisaties.

Werkgebied en adres

Via Socium werkt landelijk. Afhankelijk van de aard van de samenwerking krijgen de medewerkers een landingsplek bij de opdrachtgever.

Via Socium heeft een hoofdkantoor in Tynaarlo en een werkplek in Raalte. Het genoemde adres van het hoofdkantoor is ook bezoekadres.

Het kennismakingsgesprek met potentiële kandidaten voeren we een online. Voor de vervolgstap in de sollicitatieprocedure treffen we elkaar fysiek op een locatie in jouw direct omgeving.