Socium Academie

Toegankelijke manier tot kennis op het gebied van zorg en onderwijs

Academie

Waarom?

Op 1 oktober 2018 is de Socium Academie gestart. De Socium Academie heeft als doel om:

 • op een toegankelijke manier relevante kennis te ontsluiten op het gebied van zorg en onderwijs;
 • professionals te stimuleren om via blended, online leren, te werken aan hun vakkennis, persoonlijke ontwikkeling en kansen op de arbeidsmarkt (employability);
 • professionals de hand te reiken in het realiseren van de noodzakelijke (her)registratie, die werken als professional in de jeugdzorg van hen vraagt (SKJ en/of NVO registratie);
 • kennis en ervaring van onze opdrachtgevers breder te ontsluiten (interessante eigen opleidingen van onze opdrachtgevers kunnen breder worden aangeboden via Socium Academie);
Online leren
Socium academie

WAT?

De Socium Academie maakt als basis gebruik van de online leeromgeving van PAO Psychologie (Post Academisch Onderwijs). Daarin worden online seminars aangeboden met interessante onderwerpen, die je kennis over het werkveld van de jeugdzorg verbreedt en/of verdiept.

Er worden ook online vaardigheidstrainingen aangeboden, die aansluiten bij relevante competenties die van jou als orthopedagoog of psycholoog gevraagd worden bij de inzet in je dagelijks werkpraktijk.

Om richting te geven aan je persoonlijke groei en loopbaan biedt Socium Vitae twee activiteiten aan op basis van de Talent Motivatie Analyse Methode (Lees meer Talentontwikkeling)

De TMA talentenanalyse brengt jouw talenten in kaart en de TMA 360 graden feedback geeft je inzicht in hoe je die talenten het beste kunt benutten in jouw eigen ontwikkelpad.

Via de Socium Academie heb je ook eenvoudige toegang tot andere opleidingen van PAO Psychologie. Gedurende het schooljaar 2018-2019 verkennen we de mogelijkheden van andere opleiders, waarvan we opleidingsonderdelen kunnen toevoegen.

Kortom de Socium Academie laat op een wendbare en toegankelijke manier kennis en vaardigheden dichterbij komen!

HOE?

Meedoen
Alle professionals die in dienst zijn bij Socium Vitae/P-services kunnen gebruik maken van de Socium Academie. Vanaf 1 januari 2019 kunnen orthopedagogen en psychologen en andere professionals die interesse hebben, gebruik maken van de Socium Academie.


Iedereen kan in eigen tempo, op eigen plaats/tijd en vanuit eigen behoefte een keuze maken uit de mogelijkheden die de Socium Academie biedt. Voordat je kiest kun je een demo te bekijken. Dat is kosteloos.


Wil je inloggen?

 1. Ga direcht naar de website met het overzicht.
 2. Klik in de bovenbalk op catalogus.


Je ziet dan de verschillende seminars en trainingen, die je via ons platform kunt bestellen.
Je kunt het online programma pas volgen als je betaald hebt. Dit gaat online, zoals de meesten van jullie gewend zijn.
Tijdens het proces van bestellen wordt je ingeschreven en ontvang je inloggegevens via de mail.


Socium Vitae is bondgenoot van alle professionals die werken in onderwijs en zorg. We juichen het van harte toe, dat je met gebruik van de Socium Academie je kwaliteit in professioneel handelen vergroot. Dit geldt ook voor geïnteresseerden die niet in dienst zijn van Socium Vitae. Ook voor jou geldt dat de online seminars worden aangeboden met korting!

Online leren

In de seminars, ook wel webinars genoemd, presenteren vooraanstaande en inspirerende sprekers, interessante onderwerpen.

Je maakt kennis met een onderwerp en de basisprincipes. Een seminar is een korte, intensieve kennissessie. Het is een efficiënte manier van onderwijs volgen: je bekijkt het op een moment dat het jou uitkomt, je bespaart reistijd en verzamelt relatief gemakkelijk twee accreditatiepunten.

Er geldt altijd accreditatie voor NVO, NIP en het SKJ. Per seminar gelden nog aanvullende accreditaties.

We hebben inmiddels 11 interessant, prikkelende online seminars in het overzicht. Als je inlogt in de Socium Academie zie je een aantal relevante titels. Als je op rondje met de I (van informatie) drukt kun je iets meer lezen over de inhoud. Als je geïnteresseerd bent en wilt deelnemen druk dan op bestellen, betaal online en je kunt starten.

Hoe werkt het?

 • je krijgt toegang tot de online leeromgeving van het seminar;
 • hier lees je de literatuur, ter voorbereiding;
 • je bekijkt het seminar van 2 uur;
 • het seminar wordt gegeven door een professional uit de praktijk;
 • dit kan in delen: je kan stoppen en doorgaan wanneer jij wilt;
 • je maakt de eindtoets: 5 meerkeuzevragen over het onderwerp, waarvan je er 4 goed moet hebben. Voor de toets heb je 30 minuten de tijd. En je hebt recht op één herkansing;
 • toets gehaald? Je krijgt direct toegang tot je certificaat. Hiermee kun je bij SKJ zelf je punten toevoegen, voor de NVO doen wij dat voor je.

Blended learning

Blended Learning is een mix van verschillende leervormen, zoals klassikale training en e-learning. Tegelijkertijd gaat het ook over verschillende vormen van leren, zoals webinars, whitepapers, YouTube-filmpjes, kennisbijeenkomsten, één op één coaching sessies. Alles waar je kennis opdoet kan verweven worden in een Blended Learning oplossing. De online seminars die we aanbieden via de Socium Academie zijn allemaal gemaakt op basis van de principes van Blended Learning.

Het grote voordeel van Blended Learning is dat je een pakket kunt samenstellen dat voor jou het beste werkt. Focus je niet meer op één type leervorm, maar maak een ideale mix die past bij jouw wensen en behoeften. Binnen het budget dat je wilt inzetten. Met het loopbaan perspectief en doelen die je voor ogen hebt.

(Her)registratie voor SKJ of NVO/NIP is meer dan punten behalen. Maak het nuttig voor jezelf door jouw ambitie als uitgangspunt te nemen: waar wil je over 5 jaar staan, hoe ziet je baan er dan uit? Op basis daarvan kun je dan de juiste keuzes maken. Als je niet goed weet wat je wilt, kun je via een brede verkenning meer zicht krijgen op wat het beste bij jou past.

Kosten

Daar waar de gemiddelde prijs van een online seminar bij PAO Psychologie € 95,- kost, kunnen wij door de samenwerking met PAO Psychologie en met gedeeltelijke financiering uit ons algemene opleidingsbudget een gereduceerd tarief aanbieden. Een online seminar via de Socium Academie kost € 66,50.

De korting geldt voor de online seminars, (nu nog) niet voor de online vaardigheidstrainingen en andere opleidingsactiviteiten van PAO Psychologie. Voor de TMA activiteiten van Socium Vitae geldt een vaste prijs per persoon. Bij grotere afname wordt een offerte op maat gemaakt.