• Kernwaarden

  Kernwaarden

  Onze opgebouwde expertise maakt, dat we als geen ander weten hoe belangrijk het is om helder te zijn over de waarden van waaruit we werken. Die waarden geven ons richting en houvast.

 • Gemeente gaat aan jeugdzorglast ten onder

  Gemeente gaat aan jeugdzorglast ten onder

  Sinds 2015 werken gemeenten, jeugdhulpaanbieders en het Rijk aan een gezamenlijk maatschappelijk doel: de jeugdhulp dichter bij de leefwereld van de jongere en het gezin brengen. Zogeheten jeugdregio’s, gemeenten en zorgaanbieders samen, hebben de ambitie en verantwoordelijkheid om de zorg voor kinderen en gezinnen te organiseren. Zij staan voor een groot maatschappelijk probleem: de vraag naar ondersteuning in de jeugdzorg staat op gespannen voet met de beschikbare middelen.

 • Academie

  De Socium Academie maakt als basis gebruik van de online leeromgeving van PAO Psychologie (Post Academisch Onderwijs). Je kunt vrijblijvend in de catalogus kijken. Als je een seminar wilt volgen, ontvang je inloggegevens.

 • HCO RPCZ (Bazaltgroep) en Via Socium bundelen hun krachten

  HCO RPCZ (Bazaltgroep) en Via Socium bundelen hun krachten om kinderen met dyslexie (7-13) weer op weg te helpen
  Soms zijn er omstandigheden in de omgeving van het kind die het leren lastig maken. Leerkrachten, opvoeders en andere begeleiders worden uitgedaagd om het potentieel van elk kind te ontdekken en tot bloei te laten komen.

 • Vacatures

  We nodigen mensen met een afgeronde opleiding orthopedagogiek of psychologie, of een opleiding logopedie met nascholing op het gebied van dyslexie, uit om te reageren.

  Wil jij werken bij Via Socium?

  Vacatures NIEUW update 12-9-19

Met hart voor zorg en onderwijs

Zorgtrajecten

Gemeente gaat aan jeugdzorglast ten onder

Sinds 2015 werken gemeenten, jeugdhulpaanbieders en het Rijk aan een gezamenlijk maatschappelijk doel: de jeugdhulp dichter bij de leefwereld van de jongere en het gezin brengen. Zogeheten jeugdregio’s, gemeenten en zorgaanbieders samen, hebben de ambitie en verantwoordelijkheid om de zorg voor kinderen en gezinnen te organiseren. Zij staan voor een groot maatschappelijk probleem: de vraag naar ondersteuning in de jeugdzorg staat op gespannen voet met de beschikbare middelen. Ook het Rijk erkent dit probleem en wil de gemeenten financieel helpen met de ondersteuning van de jeugdhulp. Daarom is het transfomatiebudget in het leven geroepen. Gemeenten ontvangen alleen al dit jaar één miljard euro extra voor de jeugdzorg en ook voor de komende jaren is er meer budget. In totaal gaat het om 108 miljoen euro over de periode 2018 tot 2020. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zegt dat dit lucht geeft, maar dat probleem hiermee niet is opgelost. Er moet een structurele oplossing komen.

lees hier verder ...
Zorgtrajecten

Zorgtrajecten

Via Socium heeft medewerkers in dienst, die kwalitatief hoogwaardig uitvoering geven aan zorgtrajecten binnen de jeugdzorg. Het gaat om het zelfstandig uitvoeren van diagnostiek en behandeling van Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en/of om zorgtrajecten in de basis-en specialistische GGZ. Zorgtrajecten, die veelal vallen onder de door de gemeenten vergoede zorg.

lees hier verder ...